صفحه اصلی » شات پینینگ
شات پینینگ یکی از روش های حساس ولی در عین حال رایج برای افزایش دوام قطعات فلزی می باشد. این فرایند از طریق خنثی کردن تنش های داخلی توسط اعمال نیروی فشاری بر سطح قطعات عمل می کند. تاثیرات این فرایند عبارتند از کاهش مخاطرات عیوب ناشی از تنش های پسماند و همچنین بهبود و افزایش چشمگیر طول عمر قطعات فلزی. فرایند شات پینینگ از طریق بهبود خواص فلزات بوسیله فشرده سازی به منظور ایجاد تنش های فشاری پسماند در لایه های سطحی عملیاتی می گردد. این پروسه را می توان به عنوان اقتصادی ترین روش جهت افزایش عمر خستگی فلزات استفاده کرد.
اعمال تغییرات در خواص قطعات فلزی به منظور افزایش سختی یکی از فرایندهای رایج در صنایع مختلف از جمله صنایع هوایی، انرژی و پزشکی می باشد. از آنجایی که تنش های داخلی در نواحی مختلف فلزات موجب می گردد این نواحی تمایل به فاصله گرفتن از یکدیگر داشته باشند؛ این امر در دراز مدت موجب تضعیف قطعات، پیدایش ترک و در آخر شکستگی خواهد شد. حال هر چه این نواحی بیشتر تحت تنش تکرار شونده قرار گیرند، احتمال بیشتری برای خستگی و شکست قطعات وجود دارد.
تنش های غیر فشاری در نواحی سطحی موجب می گردد که مولکول ها بیشتر تمایل به دور شدن از یکدیگر داشته باشند و قطعات بیشتر در معرض خستگی قرار گیرند که این باعث تشکیل ترک خواهد شد.
شات پینینگ یک فرایند کار سرد است که جنبه های مختلف آن از جمله شدت ساچمه زنی در آن بدقت توسط متخصصین تحت کنترل می گردد. این روش های کنترلی هم شامل پایش فرایند توسط ابزارهای اندازه گیری مانند نوارهای آلمن صورت می گیرد و هم تجهیز دستگاه به ابزارهای بارگیری با قابلیت کنترل الکترونیک و قابل برنامه ریزی.
شرکت طراحی و تحقیقات تجهیزات مکانیکی فرایند طرح کوشش دارد دامنه فعالیت خویش را در تمامی عرصه های مرتبط با تمیزکاری صنعتی و آماده سازی سطح توسعه دهد. بدین جهت امر تحقیقات و نمونه سازی یکی از چشم اندازهای استراتژیک این شرکت بشمارمی رود.
در این راستا شرکت فرایند طرح تاکنون موفق گردیده است در طراحی وسپس ساخت پایلوت وتولید صنعتی برخی از دستگاه های تمیزکاری و قطعات یدکی برای اولین بار درایران اهتمام ورزیده و به برخی ازنوآوری ها دست یابد:
شرکت فرآیند طرح در حال حاضر نیز در زمینه های زیر بررسی و تحقیق خود را ادامه می دهد:
این روش توسط هر دو سیستم شات بلاست و سندبلاست قابل اجرا می باشد و دارای تشابهات فراوانی هستند. به عنوان مثال در هر دو روش، مواد ساینده با انرژی و شدت بالا به سطح قطعات برخورد می کنند. ضمنا در هر دو فرایند در حین شات پینینگ، سطح قطعات نیز تحت عملیات بلستینگ و تمیزکاری قرار می گیرد. و اما تفاوت ها در دو روش استفاده از دستگاه های شات بلاست و سندبلاست؛ در عملیات شات پینینگ توسط دستگاه های شات بلاست (استفاده از توربین های سانتریفیوژ) تنها باید از مواد ساینده فلزی مانند شات های کروی، گریت یا دانه های شکسته، کات وایر (Cut Wire) یا ترکیبی از آنها استفاده کرد. در حالی که با استفاده از دستگاه های سندبلاست (پاشش مواد ساینده توسط هوای فشرده) علاوه بر مواد ساینده فلزی می توان از سایر ساینده های غیر فلزی کروی شکل مانند گلس بید و سرامیک بال (Ceramic Ball) نیز استفاده کرد.
این برای ما ابتدای راه است. راهی که همه کوشندگان برای صیانت به علم و صنعت می پیمایند، باشد که سربلند برآئیم.
شرکت طراحی و تحقیقات تجهیزات مکانیکی فرایند طرح در سال 1370 با برخورداری از دانش فنی، مهارت و تجربه موسسین آن در امر طراحی، ماشین سازی و ساخت تجهیزات سنگین در زمینه صنایع فولاد و نورد، خطوط تولید، ماشین سازی و ساخت تجهیزات مکانیکی پا در عرصه فعالیت های صنعتی گذاشت.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به فرآیند طرح می باشد.