بلاست روم پیشرفته:

سالن های سندبلاست پیشرفته مخصوص بلاستینگ قطعات سنگین و فوق سنگین بدون محدودیت طراحی در ابعاد و وزن قطعات می باشند. با دارای بودن انواع امکانات و تجهیزات جهت افزایش بهره وری و با توجه به ابعاد بزرگ قطعات، امکان کار بیش از یک اپراتور و تا 6 اپراتور در این سالن ها امکان پذیر است. در طراحی سالن های بلاستینگ پیشرفته امکان نصب ریل جهت ورود بوژی حامل قطعات بسیار سنگین از خطوط تولید و همچنین استفاده از جرثقیل های سقفی نیز میسر است تا زمان بارگیری و تخلیه به حداقل خود برسد و راندمان افزایش یابد.

تمامی سالن های سندبلاست پیشرفته دارای اتوماسیون کامل جمع آوری و پالایش انواع مواد ساینده اعم از فولادی و معدنی بدون دخالت اپراتور می باشند. از این رو راندمان کاری این نوع دستگاه ها بسیار بالاتر از دستگاه های اقتصادی است و سالن پس از اتمام بلاستینگ یک قطعه به سرعت آماده بارگیر و اجرای عملیات جدید می باشد.

بلاست روم های پیشرفته متشکل از 5 بخش می باشد که بین تمامی مدل ها مشترک است.

  • سالن های بزرگ جهت نصب تجهیزات بلاستینگ عموما ساخته شده از سازه های فلزی می باشند و گاهی نیز سازه با استفاده از مصالح ساختمانی ساخته می شوند. تمامی این سالن ها دارای فونداسیون مصلح و عمیق جهت نصب تجهیزات جمع آوری مواد سانده در زیر سطح زمین می باشند. ضمنا در مجاورت سالن بلاستینگ، سالن یا محوطه سرپوشیده ای نیز جهت نصب تجهیزات پالایش، نخازن سند بلاست، تابلو برق و غبارگیر های دستگاه نیز لازم است.
  • کلیه اتاق ها دارای تجهیزات روشنایی، لاینرهای ضد سایش لاستیکی جهت محافظت بدنه اتاق از سایش توسط ساینده ها، سیستم تنفسی اپراتور، تابلوی فرمان مجهز به سیستم PLC جهت کنترل فرآیند بلاستینگ و سیر تجهیزات برقی، سیستم های فشار مثبت به منظور افزایش راندمان غبارگیری و کف سالن پوشیده از گریتینگ های مشبک با قابلیت تحمل وزن لیفتراک یا جرثقیل می باشد.
  • سیستم بلاستینگ یا پاشش مواد ساینده اتوماتیک که متشکل از مخزن سندبلاست، شیرآلات برقی و پنوماتیک، تابلو های فرمان پنوماتیک و سایر تجهیزات جانبی است.
  • سیستم تهویه اتاق که متناسب با نوع سفارش، جنس قطعات، نوع ساینده مصرفی و میزان آلودگی قطعات قابل سفارش هستند. استفاده از غبارگیر های پالس جت به همراه سایکلون از ویژگی های این محصولات می باشند.
  • سیستم جمع آوری و پالایش مواد ساینده اتوماتیک، درگیری اپراتور را به حداقل رسانده و موجب افزایش بهره وری دستگاه ها می گردد.
  • استفاده از ریل یا جرثقیل سقفی به منظور بارگیری، جابجایی قطعات داخل سالن و تخلیه قطعات بهره برداری از دستگاه را آسان پذیر می کند.

روش کار:

بعد از قرار دادن قطعه داخل سالن، اپراتور مسئول راه اندازی دستگاه اقدام به روشن کردن دستگاه توسط سیستم PLC نصب شده بر روی تابلوی فرمان می کند. این سیستم تمامی اجزا برقی دستگاه شامل بلت کانوایر یا اسکروی انتقال دهنده مواد ساینده، فن های آکسیال فشار مثبت، فن های سیستم فیلتراسیون غبار، سیستم روشنایی، تجهیزات سندبلاست و غیره را راه اندازی می کند. سپس اپراتور یا پراتورها با توجه به تعداد نازل های نصب شده داخل سالن، لباس های مخصوص را پوشیده و پس از ورود به اتاق با در نظر گرفتن موارد ایمنی آموزش داده شده اقدام به سندبلاست قطعه می کنند.

در حین عملیات بلاستینگ، مواد ساینده استفاده شده پس از برخورد با سطح قطعه و ریزش آن ها بر روی زمین، ابتدا از گریتینگ های کف و سپس سرند نصب شده در زیر آن عبور کرده و به تجهیزات انتقال به سیستم پالایش وارد می شوند. مواد ساینده بسته به نوع سفارش می توانند از بلت کانوایر یا اسکرو جهت انتقال استفاده شوند. سپس مواد از طریق الاتور ها به بخش پالایش یا همان سپریتور های ایرواش (Air wash separator) وارد شده و پس از جدا کردن ذرات درشت زاید و حدغ گرد و غبار داخل مخزن ذخیر (Hopper) جمع شده و آماده انتقال به مخزن سندبلاست می شوند.

مزیت ها :

  • تنوع کاربردی برای قطعات با ابعاد و وزن های سنگین ( شکل و وزن گوناگون)
  • تخلیه آسان
  • قابلیت جمع آوری و پالایش مواد ساینده به صورت اتوماتیک
  • استفاده از تجهیزات PLC، سنسورها و میکروسوییچ ها به منظور پایش بخش های مختلف دستگاه و همچنین عملیات بلاستینگ
  • امکان بهره گیری از بیش از 1 اپراتور به منظور بلاستینگ

محدودیت ها:

  • هزینه نگهداری و تعمیرات بالا
  • سرمایه گذاری اولیه نسبتا بالا
  • فضای اشغالی زیاد